zondag 28 april 2013

Amsterdam vandaag

Het weer was vandaag geweldig en wij besloten vanmiddag om naar Amsterdam te gaan. Alvast een beetje voorproeven voor 30 april ;)
Eenmaal aangekomen in Amsterdam besloot ik om van alles wat oranje was een foto te nemen. Dat heeft weer heeeeeeel veel plaatjes opgeleverd.

Maar......Ai! Wat een drukte in Amsterdam. Niet normaal. Het leek wel of het vandaag al koninginnedag was.
In ieder geval is de stad naar ons idee klaar voor 30 april. Alles is rood/wit/blauw/oranje gekleurd.
Het doet allemaal heel erg gezellig aan.

Ook onze schilder Rembrandt van Rijn doet mee met de oranjegekte..


Ik heb - zoals ik hierboven aangaf - weer veel foto's gemaakt. Maar wil het jullie niet aandoen om ze hier allemaal te plaatsen. Vooruit...nog eentje dan....

....een koninklijke tram...Nu hopen op een zonnige dag op 30 april!

zaterdag 20 april 2013

Bloemencorso en meer

Pffff....vanmorgen rond 07:00 uur in paniek wakker geworden. Dacht dat we ons verslapen hadden. Keek naast me en JB lag er nog. Toen realiseerde ik me dat het vandaag zaterdag is. Waar die paniek nu vandaan kwam?
Vanavond brood met sla en lekkerbekkies op tafel, bak koffie en toen op naar de Kerklaan voor het jaarlijkse bloemencorso dat start bij de Keukenhof in Lisse en eindigt in Haarlem Centrum. 
De praalwagens waren weer geweldig om te zien. Wel vreemd dat je weet dat de bloemen dit jaar uit Frankrijk komen omdat hier de groei vertraagd is door de aanhoudende kou.

Hieronder een kleine selectie uit de door mij gemaakte (178!) foto's ;)

De Holland-Amerika lijn

Strawberryfields - Beatles

Hollandse wagen ;)

A cup of tea :)vrijdag 12 april 2013

Gehaakte vogels

Geïnspireerd door de kleuren van Oilily, de vrolijke haakwerkjes van Vendula en het patroon van Attic24 (wat ik hier en daar heb aangepast) zijn hele vrolijke vogels ontstaan:
Ik krijg de smaak helemaal te pakken ;)

zaterdag 6 april 2013

Cupcakes haken

Slagroomsoesjes en cupcakes haken,  dat is leuk, verslavend en je kunt er echt alle kanten mee op. 


Het haakpatroon van de cupcakes vind je hier: Lindevrouwsweb .

woensdag 3 april 2013

Gehaakte slagroomsoesjes

Naar een patroon van Valerie (ja, alweer), haakte ik een aantal ienie mini slagroomsoesjes met een gehaakt roosje erop. Ze zijn echt te schattig (vind ik) .

Het patroon van de slagroomsoesjes vind je hier: Atelier Valerie

Crea aanval

In een "ver" verleden haakte ik veel. Niet zo heel erg moeilijk als je 3 uur per dag in de trein zit om naar je werk te komen en weer thuis. Door studies en een gezinsleven was er geen tijd meer om te haken en heb ik jaren geen haak- of breinaald meer aangeraakt. En ineens kwamen er foto's voorbij op Facebook van Facebook vriendinnen die aan het haken waren geslagen. Het begon te kriebelen, zal ik of zal ik niet?

Eerst maar eens voorzichtig wat katoen kopen, want vind ik het echt nog wel zo leuk om te doen?

Ik begon met het haken van een hondje. OOPS...dat viel nog even flink tegen na zoveel jaren geen haaknaald aangeraakt te hebben. Echt netjes zag het haakwerk er niet uit, maar uiteindelijk leek het wel op een hondje ;)

Hieronder een foto van mijn eerste haaksel na jaren.....ahum....geeft aan dat er nog even flink geoefend moet worden, vooral met het aan elkaar naaien van de verschillende onderdelen ;)
Inmiddels zijn we al weer een aantal weken verder en gaat het haken me steeds beter prima af.
Foto's en eventuele links naar de patronen c.q. blogs waar ik de patronen vandaan heb, volgen later.